Woord van de BB – Voorzitters… JUNI EN DE VERKIEZINGEN NADEREN...

 In juni moeten we onze vertegenwoordigers kiezen op regionaal, federaal en Europees niveau.

Wij vrezen dat we de grootste moeite zullen hebben om snel een federale regering te vormen, gezien de electorale tegenstellingen op regionaal niveau tussen het noorden en het zuiden van ons land.

Voor onze bedrijven is het echter dringend noodzakelijk om de belasting op arbeid te hervormen, zodat de mensen die ons helpen beter betaald worden zonder de lasten voor onze bedrijven te verhogen.

Het verschil tussen de persoon die elke ochtend de moeite doet en opstaat om te gaan werken en de persoon die een vervangingsuitkering ontvangt, moet aanzienlijk groter zijn om iedereen te motiveren om een baan te zoeken.

Het moet de bedoeling zijn om de lasten voor onze beroepsbevolking te verlichten en onze bedrijven in staat te stellen de moeilijke sociaaleconomische situatie waarin we ons momenteel bevinden, te boven te komen.

Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze minister van Economie en KMO’s, de heer Clarainval, te bedanken voor het werk dat hij en zijn team tijdens deze zittingsperiode hebben verricht en hopen op eenzelfde inzet van de volgende minister van Economie en KMO’s.

Op 11 maart hielden we de Algemene Vergadering van onze Nationale beroepsorganisatie in Brussel. Wij willen alle aanwezige vertegenwoordigers van onze beenhouwerssyndicaten bedanken voor hun inzet om onze nationale beroepsorganisatie te ondersteunen en de werking ervan uit te dragen aan onze leden.

Wij wijzen er ook graag nog eens op het belang dat alle regionale beenhouwerssyndicaten omvormen tot vzw’s.

Wij willen graag ook melding maken van een opmerkelijke verjaardag. In 1974 werd de Jambon d’Ardenne erkend als beschermde oorsprongsbenaming. Nu, in 2024, viert hij 50 jaar erkenning als lokaal product dat op Europees niveau wordt erkend onder het kwaliteitslabel BGA (Beschermde Geografische Aanduiding). We wensen onze collega-producenten van deze Ardense specialiteit een uitstekend jubileum toe en hopen dat er weldra ook enkele Vlaamse vleesspecialiteiten een EU erkenning mogen ontvangen.

Als u dit vakblad in de bus krijgt zitten we volop in de Paasvakantie. De tijd om eens lamsvlees op het menu te zetten of u te profileren als barbecuespecialist. In dit nummer kan u enkele fijne barbecuegerechten vinden die u misschien kunnen inspireren.

Wij wensen u alvast een goede verkoop bij de start van het barbecueseizoen en voor wie er even tussen uit knijpt een fijne Paasvakantie.

De voorzitters.

                    Philippe Bouillon, covoorzitter                                        Ivan Claeys, covoorzitter

De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België Fédération nationale des bouchers, charcutiers et traiteurs de Belgique.
 
Vakmagazine ‘De Belgische Beenhouwerij’ editie nr. april '24 voor leden (login)

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN DE SLAGER bij ‘Slagerij de Wandelaar’ in Lokeren: een groot succes!

BB-FOCUS… De Belg zweert zijn stukje vlees niet af...