Centre IFAPME de Dinant gaf workshops tijdens DE WEEK VAN DE SLAGER

Op 18 en 19 april jongstleden organiseerde IFAPME uit Dinant workshops voor leerlingen van het tweede en derde middelbaar ter gelegenheid van DE WEEK VAN DE SLAGER. Tijdens deze workshops werden drie uitdagingen aangegaan: het vervaardigen van zo veel mogelijk hamburgers in recordtijd, het identificeren van verschillende soorten vlees en gevogelte, en het benoemen van diverse gekookte vleeswaren.

Het Centre IFAPME de Dinant biedt een breed scala aan onderwijs- en opleidingsmogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar praktijkgerichte vaardigheden en trainingen. IFAPME staat bekend om zijn praktijkgerichte benadering van onderwijs. De opleidingen zijn gericht op het ontwikkelen van concrete vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de arbeidsmarkt. Of je nu geïnteresseerd bent in technische beroepen, ambachten, management of service-industrieën, IFAPME heeft waarschijnlijk een opleiding die bij je past.

>>>Fotoalbum (klik hier)

Praktijkgerichte opleidingen

Centre IFAPME de Dinant is een gerenommeerd opleidingsinstituut gelegen in Dinant, België, dat een breed scala aan professionele opleidingen aanbiedt, waaronder een gespecialiseerde opleiding tot slager. De school staat bekend om zijn hoogwaardige onderwijsprogramma's en professionele begeleiding, waardoor studenten de nodige vaardigheden en kennis kunnen verwerven om succesvol te zijn in hun vakgebied.

De slagersschool van Centre IFAPME de Dinant biedt een grondige en praktijkgerichte opleiding aan voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het ambacht van slager. Studenten krijgen de kans om alle aspecten van het slagersvak te leren, van het selecteren van hoogwaardig vlees tot het bereiden van verschillende vleesproducten en het beheren van een slagerij.

Diversiteit aan sectoren

Naast de opleiding tot slager biedt Centre IFAPME de Dinant een breed scala aan studierichtingen aan, waaronder: bakkerij, horeca en catering, bouw en hout, auto en motorvoertuigen, informatica en multimedia, administratie en verkoop, techniek en industrie.

Deze diverse studierichtingen stellen studenten in staat om een breed scala aan vaardigheden en expertise op te doen die hen voorbereiden op een succesvolle carrière in verschillende vakgebieden.

Flexibiliteit

IFAPME begrijpt dat veel mensen hun opleiding moeten combineren met werk of andere verplichtingen. Daarom bieden ze flexibele lesroosters en leermethoden aan, zoals avondcursussen of afstandsonderwijs. Dit maakt het voor studenten gemakkelijker om hun opleiding af te stemmen op hun persoonlijke schema's.

Ervaren docenten

De docenten bij Centre IFAPME de Dinant zijn experts in hun vakgebied en hebben vaak uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven en in de industrie. Dit zorgt ervoor dat studenten leren van professionals die de nieuwste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied begrijpen.

Praktijkervaring

IFAPME legt een sterke nadruk op praktijkervaring. Studenten krijgen de kans om hun vaardigheden toe te passen in realistische werkomgevingen, of het nu gaat om stages bij bedrijven of praktische projecten op de campus zelf. Dit helpt studenten om zich voor te bereiden op de echte wereld en vergroot hun inzetbaarheid.

Ondersteuning bij loopbaanontwikkeling

Naast het verstrekken van hoogwaardig onderwijs, biedt IFAPME ook ondersteuning bij loopbaanontwikkeling. Dit kan variëren van hulp bij het vinden van stages of banen tot advies over het opstellen van een professioneel cv en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken.

Al met al biedt Centre IFAPME de Dinant een dynamische leeromgeving waar studenten praktijkgerichte vaardigheden kunnen ontwikkelen en zich kunnen voorbereiden op een succesvolle carrière in verschillende sectoren. Hun focus op praktijkervaring, flexibiliteit en loopbaanondersteuning maakt het een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hands-on onderwijservaring.

Voor meer informatie over de school, het aanbod van opleidingen en inschrijvingsvoorwaarden kunnen geïnteresseerden terecht op de officiële website van de school of rechtstreeks contact opnemen met het administratieve personeel.

Info: Centre IFAPME de Dinant

Rue de Fétis 63 C

5500 B-Dinant

https://www.ifapme.be/centre-de-formations/dinant

 © Webmaster: Bertrand Vande Ginste - www.bb-bb.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN DE SLAGER bij ‘Slagerij de Wandelaar’ in Lokeren: een groot succes!

BB-FOCUS… De Belg zweert zijn stukje vlees niet af...

Woord van de BB – Voorzitters… JUNI EN DE VERKIEZINGEN NADEREN...