DE WEEK VAN DE SLAGER bij ‘Slagerij de Wandelaar’ in Lokeren: een groot succes!

De Week van de Slager van 15 tot en met 19 april was weer een groot succes bij ‘Slagerij De Wandelaar’ in Lokeren. De enthousiaste leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar genoten van boeiende workshops waarin ze alles leerden over het ambachtelijke slagersvak.

‘Slagerij De Wandelaar’ is een veelzijdige plek waar je terecht kunt voor heerlijk vlees, charcuterie, kaas, tapas, belegde broodjes, en nog veel meer! www.slagerijdewandelaar.be

De Week van de Slager is een jaarlijks initiatief van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Het doel van de week is om de veelzijdigheid van het slagersvak te tonen en jongeren te inspireren om voor een carrière in de slagerij te kiezen.


>>>Fotoalbum (klik hier)

Workshops en proeverijen

De leerlingen kregen tijdens de workshops de kans om zelf worsten te draaien, verschillende soorten vlees te proeven en alles te weten te komen over de herkomst van het vlees. Ze leerden ook over de hygiënevoorschriften in de slagerij en hoe ze vlees op een veilige manier kunnen snijden en bereiden.

Een kijkje in de ateliers en winkel

Naast de workshops kregen de leerlingen ook een rondleiding door de slagerij. Ze zagen hoe de slagers het vlees verwerken en hoe er allerlei heerlijke vleeswaren worden gemaakt.

Enthousiaste reacties

De reacties van de leerlingen waren unaniem positief. "Ik vond het heel leuk om te leren hoe je worsten moet draaien," zei een leerling. "En het vlees was superlekker!" Een andere leerling was vooral onder de indruk van de hygiëne in de slagerij. "Ik wist niet dat er zoveel regels waren om vlees veilig te kunnen verwerken."

Slager De Wandelaar: trots op de toekomst van de slagerij

‘Slagerij de Wandelaar’ is trots op de interesse van de jongeren voor het slagersvak. "Het is belangrijk om jongeren te laten zien hoe mooi en veelzijdig ons vak is," zegt slager Kris. "We hopen dat we met de Week van de Slager meer jongeren kunnen inspireren om voor een carrière in de slagerij te kiezen."


>>>Fotoalbum (klik hier)

De Week van de Slager: een succes voor de hele sector

De Week van de Slager was ook dit jaar weer een succes voor de hele slagerijsector. De week heeft ertoe bijgedragen om het imago van de slagerij te verbeteren en om meer jongeren te interesseren voor het slagersvak.

Meer informatie over de Week van de Slager

www.deweekvandeslager.be

#WeekvandeSlager #SlagerijDeWandelaar #Lokeren #Ambachtelijk #Slagersvak #Leerlingen #Workshops #Proeverijen #Rondleiding #Toekomst

© Webmaster: Bertrand Vande Ginstewww.bb-bb.be

Reacties

  1. Proficiat! Mooie promo voor het ambachtelijk beroep van slager-traiteur

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

BB-FOCUS… De Belg zweert zijn stukje vlees niet af...

Woord van de BB – Voorzitters… JUNI EN DE VERKIEZINGEN NADEREN...