De Week van de Slager - 15 – 19 april 2024


Ambachtelijke slagers stellen dan hun atelier open voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar en organiseren gratis workshops voor de leerlingen.

Het is hét moment om alle voorbereidingen te treffen en de lokale school in je buurt te contacteren voor een bezoek aan jouw slagerij.

Dit initiatief is immers de ideale gelegenheid om op een speelse manier de schoolgaande jeugd kennis te laten maken met het slagersambacht.

Jullie hebben op deze manier zelf de troeven in handen om het slagersberoep te promoten.

Het project rond DE WEEK VAN DE SLAGER is ondertussen geëvolueerd van een regionaal project naar een nationaal gebeuren. Slagers uit alle delen van het land doen mee. En dat is een echte opsteker. Bovendien is het niet alleen de Landsbond die aandacht schenkt aan de WEEK VAN DE SLAGER maar onze sponsors trekken mee aan de kar om de slagersstiel te promoten. Het hoofddoel van DE WEEK VAN DE SLAGER blijft uiteraard dat alle ambachtelijke slagers hun atelier openstellen voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. De doe- of bezoekdag moet de leerlingen immers onderdompelen in de wondere wereld van de slagerij. Door eens een kijkje te nemen achter de schermen, of meer nog, echt mee te werken in de beenhouwerij, krijgen ze een juister beeld van het veelzijdige werk in de slagerij. Als er ook maar ééntje zich aangesproken voelt om de stap te zetten naar de een jobkeuze in de richting van de slagerij, zijn wij geslaagd in onze missie.

Op vraag van heel wat lagere scholen roepen wij u op om kenbaar te maken dat u scholen wenst te ontvangen.

Ik kaart toch wel graag even aan dat heel wat scholen bellen om te vragen of er geen slager uit hun regio meedoet. Als men niet weet dat je meedoet, is het uiteraard moeilijk voor scholen om je te contacteren voor een klasbezoek. Op de website van DE WEEK VAN DE SLAGER www.deweekvandeslager.be , die gekoppeld werd aan de website van de Landsbond, is heel wat informatie te vinden over de deelnemende slagers, filmpjes en foto’s, het draai[1]boek etc. Deelnemende slagerijen kunnen hun foto’s van een klasbezoek doormailen zodat we na de week een prachtige collage kunnen publiceren op onze site en in onze vakbladen.

Veel succes!

Carine Vos.

Redactie - Pr-Marketing  
De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België Fédération nationale des bouchers, charcutiers et traiteurs de Belgique.
 
Fr. La Semaine du Boucher - 15 - 19 avril 2024 www.deweekvandeslager.be/fr/home/



 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN DE SLAGER bij ‘Slagerij de Wandelaar’ in Lokeren: een groot succes!

BB-FOCUS… De Belg zweert zijn stukje vlees niet af...

Woord van de BB – Voorzitters… JUNI EN DE VERKIEZINGEN NADEREN...