Woord van de BB – Voorzitters… We zetten onze strijd verder tegen misbruik vleesbenamingen!
Omdat we via politieke weg absoluut geen vooruitgang
boekten, hebben wij het initiatief
genomen om via het advocatenbureau
PRAGMA een dossier op te stellen om op wettelijke basis producenten die
consumenten misleiden en producten waar geen vlees aan te pas komt toch een
vleesbenaming te geven, te kunnen
verbieden om deze misleidingen uit winstbejag verder te zetten.
De advocaten van PRAGMA zijn deze die er in geslaagd zijn
om niet-melkproducten niet meer melk te mogen noemen met uitzondering van
kokosmelk en dus een heel groot succes voor de zuivelproducenten geboekt
hebben.
Deze mensen hebben dé ervaring en kennis om ons dossier
tot een goed einde te brengen. Maar omdat de Landsbond geen eiland op zich is,
hebben wij collegiaal de organisaties uit de vleeskolom op donderdag 25 april
uitgenodigd om onze strategie toe te lichten en het dossier met onze advocaten
te verduidelijken.
Vermits het een eerste gesprek was, wachten wij af of de aanwezige organisaties FEBEV, FENAVIAN,
Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat (ABS) en hun Waalse tegenhangers dit project steunen en of we samen verder
kunnen werken aan de bescherming van de
vleesbenamingen.
Wij hopen alvast uiterlijk eind mei een procedure te kunnen
starten met de steun van de hele vleesketen want dit belangt ons allemaal aan.
Wij houden u graag op de hoogte van de evolutie dienaangaande in de volgende
vakbladen.
Verder
in uw vakmagazine ‘De Belgische Beenhouwerij’ editie
mei '24 kan
u de inschrijvingsprocedure vinden voor de Laureaten
van de Arbeid. Wij delen de wens van het Koninklijk Instituut om veel
vrouwelijke kandidaten te mogen begroeten op de uitreikingsceremonie die
gepland staat in september 2025. Een ereteken van de Laureaten van de Arbeid is
een onderscheiding op basis van uw vakmanschap.
Wij zijn fier dat we ons steentje kunnen bijdragen aan de erkenning van het vakmanschap van al onze vakmannen en -vrouwen.
Met
trots en voldoening houden wij ARTISAN boven
de doopfond. ARTISAN wordt de nieuwe naam voor Meat Expo en is dé vakbeurs voor
de Belgische Food vakmannen en -vrouwen. Het is een beurs waar BREAD - MEAT en DELI in the picture
staan en steekt in een volledig nieuw kleedje.. Wees er zeker bij en plan
alvast een bezoekdag tussen 28 september 2025 en 1 oktober 2025. Lees hier alles
over in uw vakmagazine ‘De Belgische Beenhouwerij’ editie
mei '24.
Wij kunnen niet genoeg herhalen dat op wie je in juni stemt, de toekomst voor onze zelfstandige ondernemers mee gaat bepalen. Let dus goed op voor wie je kiest en zoek mensen die het zelfstandig ondernemen gunstig gezind zijn. Hou rekening met de toekomst voor onze sector als je een bolletje kleurt…
Er lijken wat betreft het dierlijk afval nogal wat
problemen te zijn ontstaan met de omschakeling van cat1 naar cat 3. Laat ons weten als je problemen ondervindt met de
ophaling zodat we voor een oplossing kunnen zorgen.
In De
Belgische Beenhouwerij’ editie nr. mei '24 verschijnt
traditioneel onze scholen editie.
Wat naadloos aansluit met een studie waar[1]aan we deelnemen in
verband met de promotie voor de sector
om zoveel mogelijk jongeren te motiveren om in onze sector te komen werken.
We kunnen in deze niet genoeg benadrukken dat wij werkzekerheid bieden en dat
iedereen zijn creatieve ei kan leggen in de slagerswereld.
De weergoden worden ons stilaan beter gezind, maak u dus op voor het bbq seizoen en zorg dat de klanten in uw winkel voor elk wat wils kunnen vinden.
De voorzitters.
Philippe Bouillon, covoorzitter
Ivan Claeys, covoorzitter
De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België
Fédération nationale des bouchers, charcutiers et traiteurs de Belgique.
Vakmagazine ‘De
Belgische Beenhouwerij’ editie mei '24 voor leden (login)

Reacties
Een reactie posten