Culinair Festival SMAAKMEESTERS Antwerpen – Beenhouwerij Scaldis in de Spotlight
Tijdens het culinaire festival Smaakmeesters werd Antwerpen omgetoverd tot een paradijs voor fijnproevers. Verspreid over het Historisch Centrum, Het Zuid en het Eilandje openden tal van horeca- en speciaalzaken hun deuren om bezoekers te laten proeven van hun beste specialiteiten. Eén van de opvallende deelnemers was Beenhouwerij Scaldis, een gevestigde waarde sinds 1936.
In een tijd
waarin veel slagerijen de overstap hebben gemaakt naar traiteurproducten,
blijft Beenhouwerij Scaldis trouw aan haar ambachtelijke roots. “Wij houden
vast aan de traditionele slagerijproducten en streekgerechten,” zegt Filip Vercruyssen,
zaakvoerder van Scaldis en secretaris van De Belgische Beenhouwersbond. “Onze
preparé wordt nog steeds volledig zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen
gemaakt.”
Bij Scaldis
vind je authentieke Antwerpse streekproducten zoals gezoden worst, kalfsrol met
hersensaus, kopvlees en de beroemde filet
d'Anvers. “Het maken van filet d'Anvers is een proces dat veel
geduld vereist. De volledige cyclus van rijpen, roken en nazouten neemt maar
liefst twintig weken in beslag,” vertelt Filip. “Het is een vakmanschap dat we
blijven koesteren, hoewel mensen vandaag de dag vaak de tijd niet meer nemen om
van deze pure smaken te genieten.”
Tijdens het Smaakmeestersweekend
kregen bezoekers de kans om deze streekproducten ter plaatse te proeven.
Beenhouwerij Scaldis staat bekend om haar kwalitatieve zelfgemaakte
charcuterie, bereid met Belgisch witblauw rundsvlees, hoevevarkensvlees en
lamsvlees van Belgische bodem. Wat je hier niet zult vinden, zijn kant-en-klare
gerechten. Bij Scaldis draait alles om ambacht en kwaliteit.
Meer
informatie: www.beenhouwerijscaldis.be
Redactie: Bertrand Vande Ginste
Reacties
Een reactie posten