29ste Internationale wedstrijd voor Wildpaté - Grand Concours International du Pâté de Gibier
29ste
Internationale wedstrijd voor Wildpaté en Paté in korst
Georganiseerd door
het beenhouwerssyndicaat van Chimay
- 1ste categorie voorbehouden voor slagers
- 2de categorie voorbehouden voor leerling-slagers en scholen
- 3de categorie voorbehouden voor traiteurs
b) De wildpatés of patés in korst moeten minstens 2 kg wegen en bereid zijn volgens het ontwerp van de deelnemer. Ze moeten heel zijn. Elke versiering moet eetbaar zijn. Versieringen buiten de terrine zijn niet toegestaan. Vacuümverpakking is toegestaan.
We garanderen niet dat de terrines of bakjes worden gerecupereerd.
c) Het inschrijfgeld is als volgt:
1e product: 25€, 2e tot 5e product: 20€, alle categorieën samen. Na het 5e product is elk extra product gratis.
d) Inschrijven voor de wedstrijd kan online via : https://forms.gle/nEx98e4niMTkxNRo6
Om toegang te krijgen tot de bovenstaande link, ga naar de Facebookpagina van de Internationale Wedstrijd voor Paté
(https://www.facebook.com/concoursboucherchimay) of via de website van de Belgische Beenhouwerij (https://bb-bb.be/) onder de rubriek wedstrijd.
e) De levering of afgifte vindt plaats op 8/11/2024 en 09/11/2024, tussen 15u en 19u bij Manu Macrez, Rue de la Verrerie, 4, 6470 Rance, waar de terrines worden opgeslagen in een koelkamer.
Andere stortingsmogelijkheden: (met een kopie van de inschrijvingsmail en het betalingsbewijs)
- I.T.C.A. Namur, 204, Chée de Nivelles, 5020 Suarlée. Tel: 081/56.90.64, E-mail: daniel.brunin@itca.be, op donderdag 07/11/2024 of vrijdag 08/11/2024 voor 12.00 uur.
-COOVI Anderlecht, Emile Grysonlaan 1, 1070 Anderlecht, gebouw 15. Tel: 02/526. 56.00, E-mail: secondaire@coovi.be, enkel op donderdag 07/11/2024 van 09.00 tot 12.00 uur
-Pierre Flamand, Grotestraat 88, 7000 Bergen. Tel: 065/35.39.46. Donderdag 07/11/2024 of vrijdag 08/11/2024 vóór 12.00 uur.
f) Puntentelling: wordt als volgt uitgevoerd:
Rubriek paté :
- Algemene presentatie :-/25
- Gesneden consistentie :-/25
- Smaak, kruiden :-/25
- Originaliteit-onderzoek :-/25
Rubriek paté in korst :
- Algemene presentatie :-/25
- Gesneden consistentie :-/25
- Smaak, kruiden :-/25
- Geslaagde korst :-/25
g) De inschrijving van de deelnemer impliceert de aanvaarding van alle regels. De beslissingen van de jury zijn definitief en alleen de voorzitter is bevoegd in geval van
geschillen.
De persoonlijke gegevens van de deelnemers worden uitsluitend verwerkt voor het beheer van de wedstrijd,
in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (RGPD), en worden bewaard gedurende de tijd die nodig is voor de organisatie ervan. De
deelnemers kunnen hun recht op inzage, rectificatie of verwijdering van hun persoonlijke gegevens uitoefenen door
contact op te nemen met de organisator via cbchimay@gmail.com.
h) De uitreiking van prijzen en beoordelingen vindt plaats op de dag van de competitie, 11 november 2024 vanaf 17 uur in de Brasserie du Casino, Place des Ormeaux in Chimay.
Er worden geen uitslagen per telefoon of e-mail gegeven.
Vanaf 16.00 uur worden er borden met patés verkocht ten voordele van het goede doel van de klinieken van Chimay en Lobbes voor € 6.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Gaël Leblanc: Tel 0477/24.30.41 of met de heer Vincent Van Den Driessche Tel 0478/38.54.86 of per e-mail op: cbchimay@gmail.com
VZW Centrale des Cuirs des Bouchers de Chimay et Environs, 0408.775.420, Rue du Lac (VIR) 18, 6461 Chimay
29ème Grand Concours International du Pâté de Gibier et du Pâté en Croûte
Organisé par la Corporation des Bouchers de Chimay et environs La plus
petite corporation de Belgique.
FR - REGLEMENT
a. réservée aux bouchers-charcutiers- 2e Catégorie réservée aux apprentis bouchers-charcutiers et écoles- 3e Catégorie réservée aux restaurateurs-traiteur
d. L’inscription au concours peut uniquement être faite via le formulaire en ligne suivant: https://forms.gle/ nEx98e4niMTkxNRo6
e. L’expédition ou le dépôt se fera le 8/11/2024 et le 09/11/2024, entre 15h et 19h, chez Manu Macrez, Rue de la Verrerie,4, 6470 Rance où les terrines seront entreposées en chambre froide.
-I.T.C.A. Namur, 204, Chée de Nivelles, 5020 Suarlée. Tel: 081/56.90.64, Email: daniel.brunin@itca.be, le jeudi 07/11/2024 ou le vendredi 08/11/2024 avant 12h00.
-COOVI Anderlecht, 1, Rue Emile Grysonlaan, 1070 Anderlecht, bâtiment 15. Tel: 02/526. 56.00, Email: secondaire@coovi.be, uniquement le jeudi 07/11/2024 de 09h00 à 12h00.
-Pierre Flamand, 88 Grand rue, 7000 Mons. Tel: 065/35.39.46. Le jeudi 07/11/2024 ou le vendredi 08/11/2024 avant 12h00.
La cotation s’effectuera de la façon suivante:
· Section Paté
h. La remise des récompenses et des cotations se fera le jour du concours le 11 novembre 2024 à partir de 17 heures à la Brasserie du Casino, Place des Ormeaux à Chimay.
À partir de 16 heures, des assiettes de pâtés seront vendues au profit de l’œuvre oncologique des cliniques de Chimay et de Lobbes au prix de 6€.
Renseignements : M. Gaël Leblanc : Tel 0477/24.30.41 ou M. Vincent Van Den Driessche Tel 0478/38.54.86 ou via mail à l’adresse: cbchimay@gmail.com.
ASBL Centrale des Cuirs des Bouchers de Chimay et Environs, 0408.775.420, Rue du Lac (VIR) 18 à 6461 Chimay
Reacties
Een reactie posten