Boodschap van de BB-Voorzitters: Samen naar een Voorspoedig en Succesvol Eindejaar!

De nationale infoavonden lopen stilaan op hun einde en we zijn blij dat zoveel beenhouwers de weg naar de verschillende ontmoetingspunten vonden.

De meeste leden weten ondertussen wel hoe belangrijk het is om aanwezig te zijn en up-to-date te blijven. Wij willen de vertegenwoordigers van het FAVV van harte bedanken voor hun interessante uiteenzetting en hopen dat wat u opstak van hen helpt om een volgende controle eenvoudiger te maken. Iedereen heeft immers gehoord dat er een tandje moet bijgestoken worden om de negatieve cijfers te doen keren.

Wij hopen dat de onderwerpen van de diverse gastsprekers die we tijdens deze avonden aansneden u van pas zullen komen in de uitoefening van uw beroep.

Na de infoavonden komen we vanzelf bij het hoofdstuk eindejaar. Het is al jaren niet meer zo vanzelfsprekend om een vakman open te vinden tijdens de feestdagen. Steeds meer collega’s sluiten tijdens deze hectische periode om meer aandacht te besteden aan hun gezinsleven.

Uiteraard zijn er externe factoren die meespelen om zo’n drastische beslissing te nemen. Het extreme gebrek aan personeel, de veranderde mentaliteit van de klanten na de coronacrisis, de hoge werkdruk en de steeds maar stijgende prijzen spelen zeker een rol. Wij nemen op dat vlak geen standpunt in. Er is iets te zeggen voor sluiten maar ook voor diegenen die trouw hun klanten blijven bedienen.

Voor de beenhouwers die hun klanten blijven verwennen met dat heerlijk stukje vlees of wild hebben we de raad om tijdig en goed voorbereid aan de start van deze periode te beginnen. Onze klanten hebben nood aan persoonlijk advies dat zorgt voor het foutloos parcours in de keuken. Wees dus trots op uw kennis en laat de klanten weten dat jij de specialist bent op culinair vlak. Help hen bij hun keuze want als zij straks schitteren aan de feestdis, is dat extra reclame voor uw zaak!

Voor we ons met twee voeten vooruit in de eindejaarsperiode storten, willen we u toch nog even herinneren aan de laatste op[1]roep in dit nummer voor inschrijvingen voor de Laureaten van de Arbeid. Deze erkenning als “Elite van de Arbeid” is een titel die officieel erkend wordt door Zijn Majesteit de Koning. Gezien het plechtige karakter van deze titel, worden de namen van diegene die erkend worden, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Iedereen die werkt in de slagerijsector – of dat nu een slager, slagersgast of winkeljuffrouw is - kan een dossier indienen. Misschien is dit wel het moment om alle echtgenotes/partners die meewerken in de ambachtelijke beenhouwerij, de kans te geven om eens op het voorplan te treden.

Bovendien werd de sessie op vraag van de Landsbond opengezet voor de leraars uit het slagersonderwijs. Zij kunnen eenmalig een ereteken aanvragen

In de editie van het november nummer publiceren wij ook het reglement en inschrijvingsformulier voor de Meesterschapwedstrijd die doorgaat op 28 september 2025. Wie wil meedingen naar de prestigieuze titel van Beste Beenhouwer van België moet zich nu al beginnen voorbereiden. De tips in dit vakblad van laureaat Cédric Mortier en die van onze technische dienst kunnen een grote hulp zijn voor zij die de titel willen veroveren.

Wij wensen u in deze laatste editie van het jaar 2024 een gelukkig, voorspoedig en succesvol eindejaar.

Wij wensen de collega’s die hun beenhouwerij open houden tijdens de feestdagen een heleboel werk en klanten die blij en tevreden aan hun feest beginnen. Aan zij die sluiten wensen we een fantastisch eindejaar met veel tijd voor elkaar en voor het gezin.

Vrolijke Kerstmis aan iedereen en de beste wensen voor 2025 aan u allemaal.               

De voorzitters.

Philippe Bouillon, covoorzitter

Ivan Claeys, covoorzitter

De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België Fédération nationale des bouchers, charcutiers et traiteurs de Belgique.
 
Vakmagazine ‘De Belgische Beenhouwerij’ editie november '24 voor leden (login)

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

SAVE THE DATE>>> 13-02-2025 - BePork & Meesterlyck

VOOR U GELEZEN: artikel in 'DE MORGEN' - Het vrije leven - Is de ambachtelijke slager met uitsterven bedreigd?

BELANGRIJKE WIJZIGINGEN… vanaf 01-01-2025 - CHANGEMENTS IMPORTANTS… partir du 01-01-2025