BB-FOCUS… De Belg zweert zijn stukje vlees niet af...


Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de vlees consumptie in dit land de laatste 10 jaar nauwelijks gedaald is. Ondanks de imposante anti-vleeslobby laat de Belg zijn stukje vlees niet aan de kant liggen en nam het vleesverbruik dit decennium slechts 2% af.
 
Verontwaardiging alom bij diverse nieuwsdiensten bij de bekendmaking van deze nieuwe cijfers. Leeft bij de journalisten dan werkelijk het idee dat consumenten, omdat men veggie extra promoot, ook massaal gaan overstappen naar een plantaardige voeding? 
 
Dat we ons voedingspatroon wat moeten bijstellen, lijkt mij een kwestie van voortschrijdend inzicht. We weten ondertussen allemaal dat we gerust met wat minder calorieën toekomen en dat ons stuk vlees iets kleiner mag. 
 
Voor de rest zal het gezond verstand wel primeren en heeft de doorsnee consument echt geen nood aan het steeds terugkerende opgestoken vingertje van de overheid of de media.
 
Dat de Belg kan blijven genieten van zijn lekker stukje kwaliteitsvlees is een opsteker voor onze landbouwers en voor jullie allemaal als ambassadeurs van een lekker stukje Belgische vlees. Wat meer chauvinisme zou dan ook hier op zijn plaats zijn.
 
Hopelijk kunnen we over 10 jaar nog steeds genieten van een heerlijk stukje vers inlands vlees en moeten we ons vlees niet massaal importeren uit derde wereldlanden door kortzichtige toekomststrategieën van onze overheden. 


In vakmagazine ‘De Belgische Beenhouwerij’ vind je het beursplan, de exposantenlijst en het programma van de randactiviteiten van de Tavola vakbeurs. Als lid van de Landsbond, kan u, mits online registratie via www.tavola-xpo.be met code, zie >>> vakmagazine ‘De Belgische Beenhouwerij’, de beurs gratis bezoeken. Er zullen ongetwijfeld nieuwigheden te vinden zijn die u ook in uw zaak kunt gebruiken.
Misschien lopen we elkaar tegen het lijf op deze interessante vakbeurs of zien we elkaar elders onderweg.
 
Ik wens u een fantastisch voorjaar en een top verkoop met Pasen!
 
Carine Vos,
Redactie - Pr-Marketing  
De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België Fédération nationale des bouchers, charcutiers et traiteurs de Belgique.
 
Vakmagazine ‘De Belgische Beenhouwerij’ editie maart '24 voor leden (login)




© Webmaster: Bertrand Vande Ginste - www.bb-bb.be




 

Reacties

Populaire posts van deze blog

DE WEEK VAN DE SLAGER bij ‘Slagerij de Wandelaar’ in Lokeren: een groot succes!

Woord van de BB – Voorzitters… JUNI EN DE VERKIEZINGEN NADEREN...